<?xml version="1.0" encoding="utf-8"?>
<!--  (c) 2006 Microsoft Corporation  -->
<policyDefinitionResources xmlns:xsd="http://www.w3.org/2001/XMLSchema" xmlns:xsi="http://www.w3.org/2001/XMLSchema-instance" revision="1.0" schemaVersion="1.0" xmlns="http://schemas.microsoft.com/GroupPolicy/2006/07/PolicyDefinitions">
  <displayName>buraya görünen adı girin</displayName>
  <description>buraya tanımı girin</description>
  <resources>
    <stringTable>
      <string id="AllowBrowse">Gözatmayı yasakla</string>
      <string id="AllowBrowseHelp">Kullanıcının Başlat menüsündeki yeni zamanlanmış öğeleri sınırlayıp kullanıcının geçerli görevler için zamanlanmış programı değiştirmesini engeller.

Bu ayar, Görev Zamanlama Sihirbazındaki ve bir görev için özellikler iletişim kutusundaki Görev sekmesinden Gözat düğmesini kaldırır. Ayrıca, kullanıcı bir görevin program ve yolunu belirleyen "Çalıştır" kutusunu ya da "Başlama yeri" kutusunu belirleyemez.

Sonuç olarak, kullanıcılar bir görev oluşturduğunda, yalnızca Başlat menüsünde ve alt menülerinde görüntülenen görevleri görüntüleyen Zamanlanmış Görevler Sihirbazındaki listeden bir program seçmelidir. Bir görev oluşturulduğunda, kullanıcılar bir görevin çalıştırdığı bir programı değiştiremez.

Önemli: Bu ayar, kullanıcıları Zamanlanmış Görevler klasörüne bir programı yapıştırarak ya da sürükleyerek yeni bir görev oluşturmaktan alıkoyamaz. Bu eylemi engellemek için "Sürükle ve Bırak'ı yasakla" ayarını kullanın.

Not: Bu ayar Bilgisayar Yapılandırması ve Kullanıcı Yapılandırması klasörlerinde görüntüleniyor. Her iki ayar yapılandırılırsa, Bilgisayar Yapılandırması ayarı Kullanıcı Yapılandırması üzerine çıkar.</string>
      <string id="DisableAdvanced">Zamanlanmış Görev Ekleme Sihirbazı'ndaki Gelişmiş Özellikler onay kutusunu gizle</string>
      <string id="DisableAdvancedHelp">Bu ayar, "Son'u tıklattığım zaman bu görevin gelişmiş özelliklerini aç" onay kutusunu Zamanlanmış Görev Sihirbazı'nın son sayfasından kaldırır.  Bu ilke yalnızca yeni başlayan kullanıcılar için görev oluşturma işlemini basitleştirmek üzere tasarlanmıştır.

Bu onay kutusu işaretlendiğinde, "Zamanlanmış Görev Ekleme" sihirbazının tamamlanmasının ardından, yeni oluşturulan görevin özellik sayfasını otomatik olarak açması için Görev Zamanlayıcıyı yönlendirir.  Görevin özellik sayfası, kullanıcıların görev özelliklerini değiştirmesine olanak tanır; örneğin görevin çalıştırdığı program, zamanlama detayları, boşta kalma süresi, güç yönetim ayarları ve güvenlik içeriği.  Yeni başlayan kullanıcılar özellik sayfası otomatik olarak görüntülendiğinde genellikle ilgilenmez veya şaşırmaz.  Bu ayar Devre Dışı veya Yapılandırılmadı durumunda olsa bile, onay kutusunun varsayılan olarak işaretli olmadığını unutmayın.

Not: Bu ayar Bilgisayar Yapılandırması ve Kullanıcı Yapılandırması klasörlerinde görüntüleniyor. Her iki ayar yapılandırılırsa, Bilgisayar Yapılandırması ayarı Kullanıcı Yapılandırması üzerine çıkar.</string>
      <string id="DragAndDrop">Sürükle ve Bırak'ı yasakla</string>
      <string id="DragAndDropHelp">Kullanıcıların Zamanlanmış Görev klasöründe taşıyarak ya da kopyalayarak program ekleyip kaldırmasını engeller.

Bu ayar, içerik menüsündeki Kes, Kopyala, Yapıştır ile Kısayol Yapıştır öğeleriyle Zamanlanmış Görevler'deki Düzen menüsünü devre dışı bırakır. Ayrıca, Zamanlanmış Görevler klasöründeki sürükle ve bırak özelliklerini devre dışı bırakır.

Sonuç olarak, kullanıcılar bir belge ya da programı sürükleyerek, taşıyarak ya da kopyalayarak Zamanlanmış Görevler klasörüne yeni zamanlanmış görev ekleyemez.

Bu ayar kullanıcıların başka yöntemler kullanarak yeni görev oluşturmalarını engellemediği gibi kullanıcıların görev silmesini de engellemez.

Not: Bu ayar Bilgisayar Yapılandırması ve Kullanıcı Yapılandırması klasörlerinde görüntüleniyor. Her iki ayar yapılandırılırsa, Bilgisayar Yapılandırması ayarı Kullanıcı Yapılandırması üzerine çıkar.</string>
      <string id="Execution">Görevi Çalıştırma ya da Göreve Son Vermeyi Engelle</string>
      <string id="ExecutionHelp">Kullanıcıların görevleri kendi başına başlatıp durdurmalarını engeller.

Bu ayar, bir görevi farenin sağ düğmesiyle tıklattığınızda çıkan içerik menüsündeki Çalıştır ile Görev Sonlandır öğelerini kaldırır. Sonuçta, kullanıcılar kendi başına görev çalıştıramaz ya da tamamlanmadan görevi sonlanmaya zorlayamaz.

Not: Bu ayar Bilgisayar Yapılandırması ve Kullanıcı Yapılandırması klasörlerinde görüntüleniyor. Her iki ayar yapılandırılırsa, Bilgisayar Yapılandırması ayarı Kullanıcı Yapılandırması üzerine çıkar.</string>
      <string id="PropertyPages">Özellik Sayfalarını gizle</string>
      <string id="PropertyPagesHelp">Kullanıcının, varolan bir görevin özelliklerini görüntülemesini ya da değiştirmesini engeller.

Bu ayar, Zamanlanmış Görevler'deki Dosya menüsünden ve bir görevi farenin sağ düğmesiyle tıklattığınızda görüntülenen içerik menüsündeki Özellikler öğesini kaldırır. Sonuçta, kullanıcı bir görevin hiçbir özelliğini değiştiremez. Yalnızca, Ayrıntılar görünümünde ve görev önizlemesinde gösterilen özellikleri görebilirler.

Bu ayar, görevin çalıştırdığı program, zamanlama ayrıntısı, bekleme ve güç yönetimi ayarları ve güvenlik bağlamı gibi özellikleri kullanıcının görüntülemesini ya da değiştirmesini engeller.

Not: Bu ayar Bilgisayar Yapılandırması ve Kullanıcı Yapılandırması klasörlerinde görüntüleniyor. Her iki ayar yapılandırılırsa, Bilgisayar Yapılandırması ayarı Kullanıcı Yapılandırması üzerine çıkar.

İpucu: Bu ayar yalnızca var olan görevleri etkiler. Kullanıcıların yeni oluşturulan görevlerin özelliklerini değiştirmesini engellemek için "Gelişmiş Menüyü Kapat" ayarını kullanın.</string>
      <string id="TaskCreation">Yeni Görev Oluşturmayı Yasakla</string>
      <string id="TaskCreationHelp">Kullanıcıların yeni görev oluşturmasını engeller.

Bu ayar, Yeni Görev Sihirbazı'nı başlatan Zamanlanmış Görev Ekle öğesini kaldırır. Ayrıca, sistem, kullanıcılar Zamanlanmış Görevler klasörüne program ya da belge taşımaya, yapıştırmaya ya da sürüklemeye çalıştığında karşılık vermez.

Not: Bu ayar Bilgisayar Yapılandırması ve Kullanıcı Yapılandırması klasörlerinde görüntüleniyor. Her iki ayar yapılandırılırsa, Bilgisayar Yapılandırması ayarı Kullanıcı Yapılandırması üzerine çıkar.

Önemli: Bu ayar, bir bilgisayarın yöneticilerinin yeni görev oluşturmak için At.exe'yi kullanmasını önlemediği gibi yöneticilerin uzaktaki bilgisayarlardan görev sunmasını da engellemez.</string>
      <string id="TaskDeletion">Görev Silmeyi Yasakla</string>
      <string id="TaskDeletionHelp">Kullanıcıların Zamanlanmış Görevler klasöründen görev silmesini engeller.

Bu ayar, Zamanlanmış Görevler klasöründeki Düzen menüsünde bulunan ve bir görevi farenin sağ düğmesiyle tıklattığınızda görünen Sil komutunu kaldırır. Ayrıca, kullanıcı Zamanlanmış Görevler klasöründen bir görevi kesmeye ya da sürüklemeye çalıştığında, sistem karşılık vermez.

Not: Bu ayar Bilgisayar Yapılandırması ve Kullanıcı Yapılandırması klasörlerinde görüntüleniyor. Her iki ayar yapılandırılırsa, Bilgisayar Yapılandırması ayarı Kullanıcı Yapılandırması üzerine çıkar.

Önemli: Bu ayar, bir bilgisayarın yöneticilerinin At.exe kullanarak görev silmesini engellemez.</string>
      <string id="TaskScheduler">Görev Zamanlayıcı</string>
    </stringTable>
  </resources>
</policyDefinitionResources>
